Voortgang

Stap 7 – Kijk in de spiegel

Let op: dit is een zeer krachtige oefening. Sluit jezelf op in de badkamer en ga voor de spiegel staan. Kijk nu naar de dingen die jij mooi vindt aan jezelf en probeer zoveel mogelijk vanuit je hart te zeggen tegen je spiegelbeeld: je bent mooi. (Ja ja, ik weet dat het moeilijk kan zijn, de cosmetica-industrie verdient miljoenen aan onze  aangeleerde weerzin). En probeer dit ook echt te vinden, al is het de eerste keer misschien maar een paar seconden. En doe dit vanaf nu iedere dag. Ook hier baart oefening kunst en na enkele weken op die manier jezelf te hebben toegesproken, wordt het steeds makkelijker om iets moois aan jezelf te ontdekken. En hoe mooier je jezelf begint te vinden, hoe meer het anderen begint op te vallen. Daar kan geen cosmetische industrie tegenop.

Je zult versteld staan van het feit dat zoveel mensen je een complimentje geven. Vraag je niet af hoe het kan, profiteer ervan!!

En eigenlijk is het ook zo, je bent ook echt mooi. Vanuit de commercie willen ze ons doen geloven dat er maar een paar gewenste uiterlijkheden zijn. Maar stel je voor dat iedereen er zo uit zou zien, dat zou toch verschrikkelijk saai zijn? En laten we eerlijk zijn dat we eigenlijk vooral mensen bewonderen die hun eigen unieke pad lopen en die daardoor kracht en authenticiteit uitstralen en daardoor letterlijk stralen en voor ons daarom aantrekkelijk zijn?

Ieder mens is uniek en daarom zo bijzonder. Durf jij ook jezelf en daarmee bijzonder te zijn? Of wil je je verschuilen in de massa? Aan jou de keuze.