Progressie

Stap 5 – Blote voeten

Vanaf vandaag niet lullen maar voelen! Loop een tijdje op blote voeten … Heb je het voorrecht gras in je tuin te hebben, loop dan een rondje op het natte gras. Dit is een zeer goede start voor het lichaam in de vroege ochtend.

Duur: zolang mogelijk … Doordat het zo prettig voelt, zul je het steeds vaker gaan doen!

Tip 2

Mooi en gezond ouder worden; "niet lullen, maar voelen!"Hier is TIP 2!

Geplaatst door Schoonheidsinstituut Elysée op zondag 28 mei 2017

 Uitleg

Onze vroege voorouders deden niets anders dan op blote voeten lopen en dat is helemaal niet zo gek. Natuurlijk wisten ze wellicht niet beter en hadden ze ook amper schoeisel om de voeten te beschermen, maar lopen op blote voeten kan heel gezond zijn. Het versterkt de voetspieren en botmassa.

Het lopen op blote voeten maakt dat je kunt aarden en uit je hoofd kunt komen. Realiseer je dat onze schoenen en zeker onze pantoffels heel vaak kunststof zolen hebben. Hierdoor maak je geen contact meer met de aarde, in een tijd waarin we het juist zo nodig hebben … Een zeer makkelijk middel dus om je lichaam beter in balans te brengen. Je raakt eventuele elektrische lading kwijt die je gedurende de dag opbouwt. Denk aan de constante straling van onze mobiele telefoon en internet! Stress, slaapproblemen en stemmingswisselingen verminderen door regelmatig op blote voeten te lopen.

Liefhebbers van blootvoets lopen vinden het vaak ook heel fijn. Dankzij de vele zenuwuiteinden in de voet voelt het lopen zonder schoenen heel prettig, bijna als een soort massage.

Let wel op: verschillende aandoeningen waaronder diabetes mellitusMSischias en hernia geven soms verminderd gevoel in de voeten. En dan merk je dus weinig van een steentjes of glas en is de kans op wondjes groter. Zeker bij diabetes kan dit tot problemen leiden, omdat de genezing van voetwonden bij diabetespatiënten veel langer duurt.

Oefenen

Zou je graag meer op blote voeten willen lopen, maar zijn je voeten erg gevoelig? Bouw het dan op. Thuis kun je veilig op blote voeten lopen. En ook het strand is erg geschikt. En weet dat er blote voeten paden zijn, waar je heerlijk door de natuur loopt op veilige paden. Luister in ieder geval goed naar je lichaam en bepaal wat goed voelt voor jou.